Mosteri – mostning af æbler

Færdig æblemost på flaske fra vores mosteri
Færdig æblemost på flaske, du kan også vælge 3L bag-in-boks

Få dine egne æbler forvandlet til den lækreste æblemost i vores mosteri

Hos Kroghs Grønt tilbyder vi garanteret most af dine egne æbler. Du kan altså nu forvandle dine overskudsæbler til den lækreste æblemost, og herefter tappe af den når du har lyst. Vi pasteuriserer æblerne efter presning og du er derfor sikret en holdbarhed som når du købet æblemost i butikkerne.

Processen er enkel og ligetil. Ved indlevering af dine æbler udfylder du en formular der følger dine æble hele vejen igennem processen. Det er din og vores garanti for at vi udelukkende bruger dine æbler til din most.

Ved mostning af dine egne æble skal du minimum indlevere 50 kilo æbler, men fortvivl ikke hvis du ikke kan samle 50 kilo, du kan supplere med vores æbler.

Sådan moster vi dine æbler

  • Du afleverer dine rene æbler i et kar, og udfylder vores bestillingseddel – herefter følger dine æbler
  • Vi presser, pasteuriserer og tapper mosten på flasker eller bag in boks
  • Du får direkte besked når din nypressede æblemost er klar til afhentning
  • Du afhenter og betaler

Så meget most får du for dine æbler

Hvor meget færdig most du får for dine æbler afhænger i høj grad af hvilken æblesort og kvalitet der er tale om. I gennemsnit giver 50 kg æbler til ca. 30 liter færdig most. Altså får du rigtig mange liter most ud af dine æbler når vi moster dem for dig, og husk at den færdige most kan, når den er pasteureseret holde sig i lidt over et år.